Trouwkasteel Huis Nieuw Rande

Omschrijving:

Het landgoed Nieuw Rande is een 145 hectare groot natuurgebied ten noorden van Deventer dat zich uitstrekt van de uiterwaarden van de IJssel tot aan het dorp Diepenveen. Het hart van het landgoed wordt gevormd door het park dat de heer Duymaer van Twist in 1856 liet aanleggen door J.D. Zocher jr., die vooral bekendheid geniet door de aanleg van het Amsterdamse Vondelpark. Gebruikmakend van de reeds aanwezige kolken en hoogteverschillen creëerde Zocher een schitterend Engels landschapspark met fraaie waterpartijen, doorkijkjes en boomgroepen.

Het landgoed ademt nog steeds dezelfde grandeur als in de negentiende eeuw. Het is behalve voor de vele wandelaars, een toevluchtsoord voor de haas, de ree, de vos, de ijsvogel en de zeldzame knoflookpad.

De ‘populaire’ trouwmaanden zijn bij uitstek de maanden mei, juni en september. Omdat Huis Nieuw Rande altijd de exclusiviteit van één ontvangst biedt zijn de vrijdagen en zaterdagen in die maanden vaak al vroegtijdig gereserveerd door bruidsparen die beslist in die periode willen trouwen.

In de maanden januari, februari en maart ligt dat anders. Natuurlijk wordt er die periode ook getrouwd, maar minder vaak dan in het voorjaar of de zomer. Toch kent een huwelijksdag in de winter of in het prille voorjaar ook z’n charmes. Het haardvuur aan tijdens de huwelijksplechtigheid en het diner; een prachtige ‘winter’bruid die zich heeft getooid in een jurk met bont accenten; een avondfeest waarbij de gasten niet uitwaaieren over het Terras en de tuin, maar als groep gezellig bij elkaar blijven op de dansvloer in de Zocherzaal of rond de bar in de Stallen. En….. voor het bruidspaar en de gasten getuigt een huwelijksdag buiten het ‘seizoen’ soms ook van meer intensiteit, omdat je niet ‘van week tot week’ of enkele keren per maand te gast bent bij iemand uit je familie- of vriendenkring.

Huis Nieuw Rande is natuurlijk, met het oog op spreiding en continuïteit in de bedrijfsvoering, ook blij met huwelijksdagen in de maanden januari, februari en maart. Daarom biedt zij die bruidsparen die hun huwelijksdag op onze locatie willen vieren een ruime korting op onderdelen van de kostenbegroting. Graag ontvangen wij u, na telefonische afspraak, voor een vrijblijvende bezichtiging en rondleiding met het oog op een eventuele huwelijksdag.

Foto's:

trouwkasteel nieuwerande 1 trouwkasteel nieuwerande 2 trouwkasteel nieuwerande 3 trouwkasteel nieuwerande 4

Adres en contact:

Huis Nieuw Rande
Schapenzandweg 3
9269 SW Diepenveen
Telefoon: +31 (0)570 - 593666

website: www.huisnieuwrande.nl
Email: info@huisnieuwrande.nl


Print deze pagina | | Vorige pagina | Bookmark and Share

Kasteel Nieuwe Rande

Plattegrond:


Grotere kaart weergeven